ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αναπληρωτής καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου διδάσκει την ειδικότητα της Πετοσφαίρισης. Πρωτόπαιξε βόλεϊ το 1968 στον Τρίτωνα Θεσσαλονίκης και το 1972 μεταγράφηκε στον Άρη , όπου αγωνίσθηκε επί δέκα χρόνια. Ανέλαβε την ανδρική ομάδα του Άρη το 1984-1999 και τις περιόδους 1993-94, 1994-95 ήταν συνεργάτης του Χιλμπέρτο Χερέρα στην Εθνική ανδρών. Υπήρξε για δυο χρόνια (1996, 1997) προπονητής της Εθνικής Κύπρου με την οποία κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες μικρών κρατών. Την περίοδο 1999-2000 ανέλαβε τον ΠΑΟΚ και τον οδήγησε για πρώτη φορά στην Ευρώπη ύστερα από 16 χρόνια. Το 2005 αναλαμβάνει την Εθνική Ομάδα Ανδρών οδηγώντας την στα τελικά του μουντιάλ της Ιαπωνίας τον Ιούλιο του 2005, ενώ το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους κατακτά την 6η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το 2006 κατακτά για πρώτη φορά την 3η θέση στη Euro league.

ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή Πετοσφαίρισης Α’ κατηγορίας. Υπήρξε αθλητής και αρχηγός της ΑΕ Γαλατσίου για οκτώ χρόνια (1978-1986) με την οποία κατέκτησε έξι πρωταθλήματα. Το 1986 σταμάτησε το βόλεϊ λόγω σοβαρού τραυματισμού και ξεκίνησε να ασχολείται  με την προπονητική. Διετέλεσε  προπονητής πολλών ομάδων όπως της ΑΕ Γαλατσίου, του ΑΟ Νεάπολης Ν.Ιωνίας, του ΟΦ Νέας Ιωνίας, του ΟΦ Χολαργός, του ΝΕΦΟ Νικηφόρος, του ΑΟ Νεάπολης σε αναπτυξιακά τμήματα καθώς και σε ομάδες Ανδρών και Γυναικών με πολλές διακρίσεις. Υπήρξε Α΄ προπονητής της ομάδας του ΖΑΟΝ Κηφισιάς, με τον οποίο κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών το 2002. Ανέλαβε επίσης ως  Α΄ προπονητής την ομάδα της ΑΕΚ την οποία ανέβασε στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών το 2010.

ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΡΙΤΩΝΑΣ

ΤΑΜΙΑΣ

Υπήρξε διεθνής αθλητής βόλεϊ του Π. Ο. Κ. Έσπερος. Αγωνίστηκε από το 1981 στα τμήματα υποδομής ( παιδικά, εφηβικά ) και αργότερα στο ανδρικό έως και την Α2 εθνική κατηγορία. Έχει αγωνιστεί και στις ομάδες Α .Ο. Πρωτέας, Α. Ο. Ταταύλα, Α.Ε. Αγία Παρασκευή. Πτυχιούχος προπονητής βόλεϊ Α’ κατηγορίας, εργάστηκε στα τμήματα παμπαίδων – παίδων – εφήβων του Π. Ο. Κ. Έσπερος, παμπαίδων – παίδων του Α. Ο. Πρωτέας, παίδων – εφήβων του Α. Ο. Πήγασος   ανδρών του Α. Ο. Γέρακα, ανδρών του Π. Α. Ο. Κουκακίου και γυναικών του Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης. Διετέλεσε 6 συνεχή χρόνια Α’ προπονητής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Π.Ο.Κ. Έσπερος ( Γ’ και Β’ εθνική κατηγορία ). Επιτυχίες του η ανάδειξη της ομάδας παίδων του Π. Ο. Κ. Έσπερος  ως Πρωταθλήτριας Δυτικής Αττικής (1989) και η άνοδος της ανδρικής ομάδας του Π. Ο. Κ. Έσπερος στην Β’ Εθνική  (2001-2002). Την περίοδο 2007-2008 εργάστηκε ως υπεύθυνος προπονητής των κλιμακίων Ανάπτυξης Ανατολικής και Δυτικής Αττικής της Ε.Ο.ΠΕ.

ΦΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πτυχιούχος του Τμήματος  Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με 35 χρόνια στην εκπαίδευση εκ των οποίων τα 12 ως αποσπασμένος Καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ του Α.Π.Θ. δίδαξε στο βασικό κύκλο και στην ειδικότητα την Πετοσφαίριση. Πλούσια προπονητική καριέρα για 35 περίπου συναπτά έτη σε αναπτυξιακά τμήματα ομάδων Πετοσφαίρισης έως Ανδρών και Γυναικών σε πολλές ομάδες στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Δίδαξε σε πολλές σχολές προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σε Ελλάδα αλλά και σε αντίστοιχες στην Κύπρο καθώς και σε δεκάδες προπονητικά σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο επίσης και στην Κύπρο. Διευθυντής και διδάσκων  σε σχολή προπονητών Α Κατηγορίας με μαθητές όλους σχεδόν τους Έλληνες διεθνείς αθλητές

ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

B’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο Αστέριος Πατσιαούρας (PhD) είναι μέλος Ε.Ε.Π του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διδάσκει το μάθημα της Πετοσφαίρισης στο βασικό κύκλο, στην ειδικότητα Πετοσφαίρισης, την Πετοσφαίριση επί άμμου και της Συμβουλευτικής στο μεταπτυχιακό της αθλητικής ψυχολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στα Τρίκαλα Είναι κάτοχος πτυχίου Τ.Ε.Φ.Α.Α του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μεταπτυχιακού (Mag. Phil) και διδακτορικού (Dr. Phil) του Πανεπιστημίου Alma Matter Rudolphina Uni Wien στην Αθλητική Ψυχολογία. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή περιοδικά στον τομέα της Πετοσφαίρισης και Αθλητικής Ψυχολογίας και έχει κάνει σχετικές παρουσιάσεις σε συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες. Επίσης έχει γράψει ή/και επιμεληθεί 8  βιβλία κυρίως στην Πετοσφαίριση, ενώ έχει γράψει και 3 κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία με θέμα τη Φυσική Αγωγή και την Αθλητική Ψυχολογία.

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΜΕΛΟΣ

Πτυχιούχος του Τμήματος  Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Πετοσφαίριση από το Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου. Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών ως μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Φυσικής Αγωγής για την διδασκαλία και προπονητική της Πετοσφαίρισης στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο και με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών είναι Συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Γνωρίζει Σέρβικα και Αγγλικά. Επιμορφωτής σε Περιφερειακά Εκπαιδευτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας για την παρουσίαση γνώσεων και την εκπαίδευση δεξιοτήτων στην Πετοσφαίριση σε καθηγητές Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στις ομάδες που διετέλεσε προπονητής είχε πολλές επιτυχίες τόσο σε Εθνικό όσο και Συλλογικό επίπεδο. Έχει βραβευτεί επανειλημμένως ως ο καλύτερος προπονητής όλων των αθλημάτων Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΕΛΟΣ

Πτυχιούχος του Τμήματος  Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Β/θμια εκπαίδευση. Αθλητής του Αριστοτέλη Σκύδρας και του Φίλιππου Βέροιας από το 1977- 1998. Πλούσια προπονητική καριέρα σε αναπτυξιακά τμήματα ομάδων Πετοσφαίρισης έως Ανδρών και Γυναικών με πολλές διακρίσεις. Έχει κερδίσει 4 ανόδους από τη  Β’ Εθνική στην Α’2 με τον Φίλιππο Βέροιας το 1996-97 και τον Αριστοτέλη Σκύδρας το 2011-12 και 2018-19.Το 2005-2006 ανέλαβε τα κλιμάκια της Ε.Σ.ΠΕ.Μ. ενώ συγχρόνως ήταν συνεργάτης στην Εθνική Παίδων όπου κατέκτησε την 3η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Το 2017-18 διετέλεσε συνεργάτης στις Εθνικές Ομάδες Παίδων και εφήβων. Το 2018-19 διετέλεσε Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής στην Ε.Σ.ΠΕ.Μ., ενώ σαν προπονητής του Αριστοτέλη Σκύδρας την ίδια χρονιά οδηγεί την ομάδα του στην Α2 Εθνική Κατηγορία.